maanantai 7. marraskuuta 2011

Porkkanaista peltileipää

Lampunvarjostinhan siitä paperinarukasasta pitäisi syntyä, tai oikeastaan syntyikin jo. Nyt vain pitäisi saada se kattoon. Kuvia luvassa, kun varjostin on paikoillaan. Älkää silti pidätelkö hengitystä, sillä meillä nämä asiat aina vähän kestää :).

Välipalana siis porkkanaista peltileipää. Itsetehdyt sämpylät ovat hyviä, mutta jaksan harvoin jaksan sotkea pöydän ja oikeasti pyöritellä niitä. Niinpä oikaisen ja teen peltileipää. Tällä kertaa tein vähän pienemmän taikinan ja tein leivän vuokaan (koko noin 20 x 30 cm).


Porkkanainen peltileipä

1 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
2,5 dl maitoa
1 dl ohrajauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 dl porkkanaraastetta
1/2 tl suolaa
1/4 dl öljyä

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöiseksi lämmitetty maito, sekoita ja anna kaurahiutaleiden turvota hetki. Lisää ohrajauhot, täysjyvävehnäjauhot, porkkanaraaste, suola ja öljy ja sekoita. Lisää vielä vehnäjauhoja niin paljon, että saat aikaiseksi kiinteähkön taikinan. Peltileivän taikina saa jäädä vähän löysemmäksi kuin oikea sämpylätaikina.

Tässä välissä voit kohottaa taikinaa hetken, mutta itse yleensä taputtelen sen suoraan levyksi pellille ja annan kohota vasta sitten. Ennen uuniin laittoa taikina kannattaa leikata märällä veitsellä valmiiksi ruuduiksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Voihan peltileipä, laiskan leipojan pelastus, kiitos Taina :) Näitä saattaisin kokeilla, minulla ei tällä hetkellä oikein kärsivällisyys riitä sämpylöiden (eikä kyllä pullienkaan) pyörittelyyn... Sitä paitsi kesän porkkanasatoakin saisi samalla käytettyä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva jos voin olla avuksi :). Mun mielestä kyllä porkkana ja kesäkurpitsa sopivat leipään niin hyvin!

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä, täytyy koittaa siis. Täällä on hirveesti kaikkee kivaa, en ollukaan vähään aikaa käyny ja nyt ehkä osaan kommentoidakin... ;)

    Mari

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...