maanantai 12. syyskuuta 2011

Normipäivä töissä

Muutimme töissä uusiin tiloihin ja sen kunniaksi päätimme viettää tupareita. Kun jokainen toi jotain, saimme valtavan pöydän täyteen herkkuja.

Tänään blogini vieraileva tähti on oikeastaan työkaverini Hanna-Kaisa, joka oli leiponut tätä herkullista dominokakkua. Tämä oli niin hyvää, että tässä samalla arkistoin ohjeen itselleni tulevaa kokeilua varten :).



Dominokakku

Pohja
1 pötkö Domino-keksejä

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kiehuvaa vettä

Murusta keksit lihanuijalla tai kaulimella pienessä pussissa nuijien. Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita puolet keksinmuruista vuokaan tasaisesti.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon mascarpone-juusto ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.

Kaada täyte vuokaan keksinmurujen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ripottele loput keksinmurut pinnalle. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Jos haluat tehdä yhtä ison kakun kuin Hanna-Kaisa, kannattaa ohje tuplata.

Ohje Hellapoliisilta.


--

Ja nyt suunta kohti Ryanairin karjasuojaa, jota myös Tampere-Pirkkalan lentoaseman kakkosterminaaliksi kutsutaan. Vaikka töissä saakin tällä lailla herkutella, niin on lomakin silti ihan kivaa :). Toivottavasti nämä pikku palot vaan saadaan pian hallintaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...