sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Lämmin ruusukaalisalaatti

Lämmin ruusukaalisalaatti näytti lehden sivulla hyvältä, ja sitä se omassakin keittiössä toteutettuna oli. Ruusukaali oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta voisin kyllä tehdä siitä toistekin jotain.

Pahoittelut kuvasta. Puoli yhdeltätoista illalla keittiön työtason loisteputkien valossa en parempaan pystynyt. Varsinkin kun mahassa kurni ja salaattia oli pakko päästä syömään lämpimänä. 


Lämmin ruusukaalisalaatti

rasiallinen kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
basilikaa
timjamia
valkosipulihiutaleita tai tuoretta valkosipulia
rasiallinen ruusukaalia (en valitettavasti muistanut katsoa, paljonko rasiassa oli, mutta alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 500 g)
paketillinen halloumijuustoa
2 salottisipuli1
tuoretta basilikaa

Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin. Ripottele päälle oliiviöljyä ja mausteita. Paista tomaatteja 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Silppua salottisipuli ja irrottele basilikanlehdet varresta.

Huuhdo ruusukaalit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kaalit saavat jäädä vähän rapsakoiksi, joten varo ylikypsentämistä. Kaada vesi pois ja pidä kaalit lämpiminä – kattilan kääriminen froteepyyhkeeseen auttaa asiaa. Minä poistin tässä vaiheessa kaaleista kovat kannat, sillä ajattelin, että ne eivät välttämättä olisi salaatissa kovin mukavia. Lisäksi puolitin kaalit.

Viipaloi halloumi ja paista viipaleita öljytyssä paistinpannussa molemmin puolin.

Yhdistä ainekset kulhossa ja tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...