lauantai 16. huhtikuuta 2011

Keväistä sitruunapiirakkaa


Suunnittelin siman tekoa ja ostin sitä varten sitruunan. Simaa en ole vielä tehnyt, kun sitruuna ja sen kaveri muuntuivat jo keväiseksi piirakaksi. Sitruuna-marenkipiirakka on aika perinteinen, mutta aina niin toimiva ja maistuva ratkaisu.



Sitruuna-marenkipiirakka

Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl vettä

Sitruunatäyte
2 kpl sitruunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vettä
4 kpl keltuaista
4 rkl perunajauhoja
2 rkl voita

Marenki
4 kpl valkuaista
1 1/4 dl tomusokeria

Nypi sekaisin pehmennyt voi, jauhot, sokeri ja suola. Lisää seokseen kylmä vesi, vaivaa tasaiseksi ja painele taikina (halkaisijaltaan noin 22 cm) piirakkavuokaan. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoren keltainen osa ohuelti ja purista sitruunoista mehut.

Erottele varovasti keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee.

Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa.

Kaada sitruunatäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen ja paista piirakkaa, kunnes marenki saa pintaansa kauniin värin (tähän meni noin 15-20 minuuttia).

Ohje julkaistu alun perin Maku-lehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...