sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Amarettokakku


Ennen Italian reissua olin kipeänä ja näytti jo siltä, että koko reissu peruuntuu. Yritin lohduttaa itseäni Lunni leipoo -blogista bongaamallani amarettokakulla. En tiedä, oliko kakulla tekemistä toipumisen kanssa, mutta koska siitä tuli joka tapauksessa hyvää, ajattelin vinkata ohjeen teillekin. Kakku olisi kai enemmän joulun ajan herkku, mutta kyllä se minulla toimi maaliskuussakin eikä edes tuntunut mitenkään erityisen jouluiselta. En ollut ennen käyttänyt perunajauhoja kuivakakussa, mutta koostumuksesta tuli kyllä niiden avulla ihanan ilmava.


Amarettokakku

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl mantelilikööriä (esim. Disaronno)


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota pehmennyt voi, sokeri ja perunajauhot. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi likööri ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan tai kunnes kakku on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...