maanantai 2. maaliskuuta 2015

Mun pehmeä Puno


Ihastuin joskus Kalastajan vaimon neulomaan pehmoisen näköiseen Puno-neuletakkiin, joten olenkin pitänyt silmäni auki jonkun vastaavan langan varalta. Käsityömessuilta löytyikin sitten Punoa, joten ei kun puikot suihkimaan.


Kehtaanko edes myöntää, että takki valmistui reilusti ennen joulua, mutta sain sen pääteltyä vasta nyt. Sopivasti kun lumetkin ovat alkaneet jo sulaa. Mutta eiköhän tälle takille ole käyttöä seuraavinakin talvina.

Takki syntyi todella simppelillä kaavalla: Tasona kädenteihin saakka, sitten etu- ja takakappaleet omille puikoilleen. Pääntietä varten vähän kavennuksia ja olkasaumat päätellen yhteen. Hihoja varten poimin silmukat suoraan kädeteiltä ja neuloin hihat pyörönä paksuilla sukkapuikoilla. Ei siis yhtään ommeltavaa saumaa. Ja silti sain viimeistelyyn kulumaan yli kaksi kuukautta :).

Tykkään neuletakista tosi paljon. Vähän epäilyttää, mitä noin pehmeälle langalle tapahtuu käytössä, mutta nyt se on kyllä ihan supermukavan tuntuista päällä.


Puno-neuletakki

Lanka: Gepard Puno (käsittääkseni sama lanka kuin alkuperäisessä ohjeessa käytetty Raumagarn Puno)
Menekki: 340 g
Puikot: 8 mm pyöröt ja 8 mm sukkapuikot
Ohje: Kalastajan vaimo -blogi

Hieman ohje herätti kysymyksen, että miten pieni Kalastajan vaimo oikein on, kun neuletakki näyttää hänen päällään valtavalta :)... Alkuperäisessä ohjeessa on mainittu, että takki on tehty kuudella kerällä. Minä lyhensin neuletakkia, kun näytti, että edes ostamani seitsemän kerää ei riitä niin pitkään helmaan. Onneksi tajusin laskeskella langan riittävyyttä vähän kesken neulomisurakan, sillä lankaa jäikin taskujen jälkeen jäljelle vain 10 g.

2 kommenttia:

  1. Ihanan pehmoisen näköinen villatakki :) Hieno lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä itsekin, eikä tämä edes kevään pienille plussa-asteille ole liian kuuma.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...