sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kettu lapasessa


Törmäsin syksyllä käsityömessuilla Rustoopuorin osastolla maailman söpöimpiin Rakkaat rasat -malliston kettulapasiin. Langat ja ohje lähtivät totta kai matkaan, ja tuossa viikko sitten sain lapaset vihdoin pääteltyä.


Kirjoneulonta ei sinänsä ole vaikeaa, mutta se on kyllä välillä ihan hermoja raastavaa silti. Syntini on se, että langanjuoksut nurjalla puolella meinaavat koko ajan kiristyä liikaa ja sitten ne kiristävät valmista neuletta.

Koskahan sitä muuten oppisi tekemään kaksi samankokoista lapasta? Näistäkin toinen oli ainakin sentin lyhyempi ja myös jonkin verran kapeampi kuin toinen. Höyrytys auttoi vähän asiaa, mutta silti toisesta lapasesta tuli paljon paremman kokoinen kuin toisesta.


Valitukset sikseen, olen näihin kettulapasiin kyllä oikeasti tosi tyytyväinen. Nyt kun kävin vierailemassa noilla Rustoopuorin sivuilla, niin siellähän oli vaikka mitä muitakin ihania kirjoneulemalleja, apua... :)

Kettulapaset
Lanka: Teetee Pallas, oranssinkirjava ja ruskea
Menekki: 94 g
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot
Ohje: Taito Etelä-Pohjanmaa ry, Anne Honkala

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Niin minäkin olin heti kun nämä näin :).

   Poista
 2. Nämä on kyllä tosi upeat! En ymmärrä miten joku pystyy käsitteleen noin montaa lankaa samaan aikaan. Maakuntalapasissa näyttää olevan tosi monta kivaa mallia, mutta kyllä ketut on mun mielestä kuitenkin hienoimmat. :)
  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä niin montaa lankaa tarvinnyt yhtä aikaa käsitellä. Helppoa se loppujen lopuksi on. Tosi tyytyväinen olen itsekin lopputulokseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...