keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Söpö kuin virkattu virtahepo


Voisiko olla söpömpi? Enkä puhu nyt itsestäni vaan happypotamuksesta eli onnellisesta virkatusta virtahevosta, joka tässä betoniportaalla patsastelee.


Työkaverini innostui hipon virkkaamisesta, ja jossain vaiheessa vain huomasin olevani hänen kanssaan lankakaupassa ostamassa lankaa omaan hippoon. Koska halusin hippoon tiettyjä värejä, niin kovin hyvä jämälankaprojekti tämä ei ollut. Onneksi niitäkin sai muutaman keränlopun tähän ujutettua.


Neljääkymmentäneljää afrikankukkaa myöhemmin hippo oli koossa. Tulin muuten vahingossa vähän modifioineeksi afrikankukkaa, kun vasta neljän tai viiden palan jälkeen huomasin, että neljännen kierroksen pitkä pylväs olisi pitänyt virkata toiseen eikä ensimmäiseen kierrokseen... Ei se mitään, itse asiassa kuvio on minusta mukavamman näköinen noin.

Ajattelin antaa tämän jollekin lapsukaiselle, mutta mies ei nyt enää kuulemma halua luopua hiposta. No, onhan se kyllä kieltämättä tosi söpö tuossa sohvan käsinojalla nököttäessään.

Happypotamus

Lanka: Dale baby ull, Drops alpaca ja jotain muita ohuita villalankoja
Menekki: 125 g yhteensä (josta valkoista 43 g)
Koukku: 2,5 mm
Lisäksi: n. 270 g täytettä
Ohje: Happypotamus, suunnittelija Heidi Bears

Ohjetta täytyy kyllä kehua. Vaikka se oli pitkä (ensilukemalta jopa masentavan pitkä), niin hipon virkkaaminen oli sen avulla kyllä todella helppoa. Havainnollistavat kuvat varsinkin kokoamisvaiheesta olivat loistavia. Ohjeen mukana tuli muuten myös isoäidinneliöversio, pitää katsoa riittäisikö innostus siihenkin :).

10 kommenttia:

 1. Voi apua miten ihana, mies on oikeassa, ei tuosta voi luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin jo uuden, jotta voidaan pitää itse tuo ensimmäinen hippo :).

   Poista
 2. Upea! Pitäisköhän itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Hmmm...joskohan tämä olisi jo riittävä motivaattori aloittaa virkkaamisen uudelleen opettelu. Todistetusti olen osannut tehdä mummonneliön joskus kakskymmentä vuotta sitten... Hippo on kyllä paras, mutta katselin että se ponikin on ihan hauska. Ja sarvikuono... :D
  Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katselin niitä muita, aika hienoja. Tässä ei kovin montaa erilaista silmukkaa tarvi edes osata. Hippotyöpaja :)?

   Poista
 4. Voi! Että! Söpöläinen <3 Eihän tuollaisesta voi luopua!

  VastaaPoista
 5. Upean näköinen ja aivan ihant noi värit. Hienoa myös huomata etten ole ainoa joka teki väärään koloon tuon pitkän pylvään:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...