perjantai 19. heinäkuuta 2013

Coleslaw ja muut lisukkeet

Hei, tällä blogilla on 40 seuraajaa! Blogilistan ja Bloglovinin kautta vielä jokunen lisää. Kiitos ja kumarrus kaikille, jotka jotain kautta olette mukana!

Laitankin nämä edellisessä postauksessa lupaamani lisukkeet nyt heti, ettei unohdu. Spelttisämpylöiden ja revityn bbq-possun kanssa tarjoiltiin siis coleslaw-salaattia, tuplahernesalaattia ja grillattuja varhaisperunoita.

Olen tehnyt coleslaw-salaattia ennenkin monellakin eri ohjeella ja välillä ilman ohjettakin, mutta tästä tuli mielestäni niin hyvää, että ohje saa keittiöstäni pysyväispaikan.


Coleslaw

1 pieni varhaiskaali
2 porkkanaa
1 dl cashewpähkinöitä

Majoneesikastike:
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia (Hellmann's on mielestäni hyvää, toki voit myös tehdä itse)
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä.

Raasta kaali ja porkkanat tai suikaloi ne veitsellä. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä kastike sekä porkkana- ja kaalisuikaleet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Paahda pähkinät kuivassa paistinpannussa kevyesti. Koristele valmis coleslaw-salaatti pähkinöillä. (Koristelut muuten puuttuvat ylläolevasta kuvasta, jos joku tarkkasilmäinen ihmettelee.)


Tuplahernesalaatti

2 dl herneitä
200 g litteitä herneenpalkoja
1 rkl oliivioljyä
200 g vuohenjuustoa
pieni nippu oreganoa tai ruukku rucolaa

Kesäsipulikastke:
1 kesäsipuli varsineen
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria

Tee ensin kastike. Hienonna sipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Keitä herneitä ja herneenpalkoja vähässä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Valuta keitinvesi pois ja huuhtele herneet kylmällä vedellä. Tämän voit tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ennen tarjoilua paista herneet öljyssä muurikalla tai paistinpannulla nopeasti. Laita kulhoon. Murenna tai paloittele joukkoon vuohenjuusto. Lisää oregano tai rucola. Valuta päälle kastike. Koristele halutessasi oreganonkukilla.


Grillatut varhaisperunat

keitettyjä varhaisperunoita
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
(hienonnettua ruohosipulia)

Puolita tai lohko kylmät keitetyt perunat. Paista ne lämpimiksi grillissä tai paistinpannulla. Laita perunat kulhoon. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta.

Kaikki ohjeet Glorian ruoka & viini 4/2013.

4 kommenttia:

  1. http://thecreativemama.com/smores-bars/

    Tässä seuraava kokeiluehdotus! Ja ihan olen vapaaehtoinen sitten maisteleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttääpä aika herkuilta. Laitetaan korvan taakse :).

      Poista
    2. Joo! Me voidaan nooo...vaikka esimerkiksi ensi lauantaina ;) tulla katsoon ootko tehny jotain hyvää! Kai sulla on pannu kuumana koko päivän?

      Poista
    3. Ensi viikonloppuna ajattelin kyllä paeta maaseudun rauhaan ja kadota heppojen kanssa maastoon. Mut kyl mä voin teille joskus toiste synttärikahvit keittää :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...