torstai 4. heinäkuuta 2013

Chilihampurilaiset

Jos minulla olisi lomakampa, siinä olisi enää yksi piikki :).

Ennen juhannusta työpaikan kahvipöydän lehtikasasta silmiin osui Valion mainoksessa ollut chilihampurilaisten ohje. Juhannuksena näitä sitten heti grillailtiin, ja chilituorejuusto sopi kyllä hampurilaisiin tosi hyvin.

Hampurilaista kasatessani tein vain sellaisen pikkuvirheen, että kokosin koko hommelin kannen päälle, joten tuo kaunis pohjapala jäi sitten ylimmäiseksi... Bloggaajan painajainen :).


Alkuperäisessä ohjeessa oli tehty korianterikastike, mutta mökin lähikaupasta ei löytynyt korianteria, joten maustoin kastikkeen ruohosipulilla ja valkosipulilla. Työkaveri oli tehnyt tuon korianterikastikkeen ja kehui, että sekin oli ollut hyvää, joten jätän valinnan teille ja laitan tähän molemmat vaihtoehdot.

Chilihampurilaiset (4 kpl)

4 hampurilaissämpylää
100 g Valio Mustapekka makea chili -tuorejuustoa
1 tomaatti
1 pieni punasipuli
4 jäävuorisalaatinlehteä
(lisäksi halutessasi: juustoa, barbeque-kastiketta, ketsuppia, sinappia...)

Kastikevaihtoehto 1

1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastikevaihtoehto 2

1 dl turkkilaista jogurttia
reilu nippu ruohosipulia hienonnettuna
1/2 valkosipuli pilkottuna pieneksi
ripaus suolaa

Hampurilaispihvit

500 g naudanjauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistele hampurilaisen täytteet. Leikkaa chilituorejuusto neljäksi kiekoksi. Viipaloi tomaatti. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatinlehdet hieman pienemmiksi.

Sekoita kastikkeen aineet ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Yhdistä hampurilaispihvin raaka-aineet kulhossa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista ne grillissä tai paistinpannulla molemmin puolin. Pihveistä kannattaa tehdä halkaisijaltaan vähän haluttua isompia, sillä ne kuitenkin vetäytyvät hieman kypsyessään. Pihvin voi halutessaan jättää sisältä hieman punertavaksi.

Paahda myös hampurilaissämpylöiden puoliskoja molemmin puolin niin, että ne lämpenevät. Nosta juustokiekot kuumien pihvien päälle. Kokoa hampurilaissämpylöiden väliin pihvit, kasvikset ja jogurttikastiketta. Tarjoa esimerkiksi coleslaw-salaatin tai ranskalaisten kanssa. Nauti heti.

Ohje: Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...