perjantai 9. elokuuta 2013

Terveiset Gironasta ja Tossa de Marista

Täällä taas. Tuli vietettyä näköjään kesäloman ohessa pikkuinen blogiloma. Mies tiivisti pari viikkoa sitten mun lomanvieton seuraavasti: lukenut ja ollut tallilla. Ihan mahtava loma siis :).

Nyt vietetään mun viimeistä lomaviikonloppua mökillä harmaassa ja sateisessa säässä. Viime viikolla piipahdin Espanjassa, jossa aurinkoa olikin sitten ihan riittämiin.

Lensimme Lappeenrannasta Ryanairilla Gironaan. Gironasta teimme päiväretken Barcelonaan ja toisen Tossa de Mariin merenrannalle. Olimme liikkeellä seitsemän naisen porukalla ja juhlistimme reissulla mieheni tädin viisikymmentävuotissynttäreitä.

Girona oli melko pieni ja sympaattinen kaupunki. Täältä löytyi edullinen hotelli sekä hyvät yhteydet Barcelonaan ja lentokentälle, joten se sopi reissun tukikohdaksi mainiosti. Gironassakin on kaikenlaista nähtävää ja ihan kohtalaiset shoppailumahdollisuudetkin... Ainakin siitä päätellen, että minäkin, jonka käsimatkatavaralaukku pursuili saumoistaan jo menomatkalla, löysin täältä pienen käsilaukun ja neulepaidan. Juutalaiskorttelin kapeat kadut olivat kauniita. Ja on Gironassa muuten myös maailman parhaaksi ravintolaksi tänä vuonna valittu El Celler De Can Roca. Emme olleet tajunneet varata pöytää vuotta aikaisemmin, joten siellä syöminen jäi nyt väliin...

Tossa de Mar oli ihana. Kameran olin jaksanut kaivaa laukusta kokonaisen kolmen kuvan ajaksi, vaikka kuvattavaa olisi ollut. Pieni kaupunki oli sekoitus historiaa ja perinteistä turistimeininkiä, tänne voisin tulla pidemmällekin rantalomalle.
Barcelonasta oli kyllä todella vaikea yhdessä päivässä saada mitään käsitystä, kun ei oikein tiennyt, minnepäin olisi rynnännyt. Laittelen sieltä kuvia jossain vaiheessa myöhemmin.

Sen verran Barcelonasta oppi ihan näin lyhyenkin vierailun perusteella, että laukkua kannattaa vartioida ja tarkasti. Puhelimeni lähti nimittäin metrossa taskuvarkaan matkaan.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Tulee niin mieleen oma (työ-)reissuni 19 nuoren kanssa viime keväänä Gironaan ja Barcelonaan. Loistokohde kulttuurimatkalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos onnistuin palauttamaan muistoja mieleesi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...