keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Trendidonitseja ja mukikakku

En oikein ehtinyt ikinä mukaan cake pops -trendiin, ja Glorian ruoan ja viinin mukaan ne ovatkin jo ihan last season. Ruokatrendit 2013 -jutussa kerrottiin, että tänä vuonna kuumista kuumimpia ovat donitsit. No, ehkä se oli jo vähän niin kuin niiden vuorokin... Ja kerrankin meikäläinen ratsastaa ihan aallonharjalla, sillä katsokaapa, mitä kaupasta tarttui maanantaina mukaan sairastuvan iloksi :).


Postauksen tarkoitus ei ole kuitenkaan pelkästää esitellä Pirkka-donitseja. Oli mulla asiaakin. Tein nimittäin tänään MIKROSSA mukikakun, joka maistui suklaalle (tai oikeastaan kaakaolle) ja maapähkinävoille. Olen joskus aiemminkin kokeillut tehdä mikrossa tällaista pikakakkua, ja se on muistuttanut lähinnä jotain sitkeää sientä. Mutta nyt tästä tuli hyvää. Ei nyt ehkä ihan niin hyvää kuin oikea uunissa paistettu suklaakakku, mutta tekemisen helppouden ja kypsennysajan huomioiden oikeinkin maukasta. Kylkeen hieman vaniljajätskiä, ja tätä varmasti kehtaisi tarjota jälkkärinäkin.

Sairauslomat on kyllä pahoja, sillä kuten ehkä huomaatte, en ole tehnyt muuta kuin syönyt. Mutta hyvä ruoka, parempi mieli... Ja eikös se positiivinen mieliala ole toipumisessa tärkeää :).


Tästä yhdestä annoksesta tuli aika sopiva tuollaiseen Teema-mukiin. Tosin tuon kokoisen kakun lusikoiminen kävi ihan urakasta, joten ehkä ensi kerralla jakaisin taikinan kahteen pienenpään mukiin. Alkuperäisessä ohjeessa kerrottiin myös, että mukaan voi heittää esimerkiksi minivaahtokarkkeja tai rouhittuja pähkinöitä, jos haluaa vaihtelua.


Mukikakku

3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 rkl maitoa
1 1/2 rkl rypsiöljyä
1 rkl maapähkinävoita

Sekoita mukissa kuivat aineet. Lisää maito, öljy ja maapähkinävoi. Sekoita kunnes taikina on tasaista.

Kuumenna kakkua täydellä teholla mikrossa 1 minuutti ja 10 sekuntia. Meidän mikro on vähän tehoton, joten kuumensin minuutin ja 25 sekuntia. Kakku nousee jonkin verran ja laskee sitten. Tarjoile lämpimänä (mutta varo, ettet polta suutasi, sillä kakku on keskeltä todella kuuma).

Ohje: The Novice Chef

PS. Tämän vuoden leivostrendeihin kuuluvat myös alkoholilla maustetut leivonnaiset. Stroh-donitsit, here I come.

7 kommenttia:

  1. Blogissani on sinulle tunnustus:
    http://hapsuli.blogspot.dk/2013/02/kaunis-blogi-tunnustus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, teen postauksen heti kun saan ne kahdeksan asiaa kokoon :).

      Poista
  2. Nämä ovat ihanan käteviä nämä mukikakut! Joskus tulee tehtyä, kun ei viitsi valtavaa kakkua tai vastaavaa tehdä itselleen houkuttimeksi moneksi päiväksi; tällaisesta "pääsee eroon" äkkiä. =D Olen tehnyt myös muffinsin ja keksin mikrossa! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Nyt kun epäilykseni mikroleivonnaisia kohtaan ovat hieman hälvenneet, keksi ja muffinssi kuulostavat kokeilemisen arvoisilta :).

      Poista
  3. Hmm... Tuollaisia mukikakkuja pitäisi testata :) Aineita kun löytyisi valmiiksi kotoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työkaverille tästä puhuin, niin se kieltäyi jyrkästi testaamasta... Olisi kuulemma kauheaa, jos viidessä minuutissa pystyisi taikomaan itselleen kakun, kun sitten niitä olisi koko ajan tekemässä. Pointti siinäkin :). (Mutta suosittelen silti kokeilemaan.)

      Poista
  4. Tulevaisuudesta päivää - piti palata raportoimaan, että pienempien kakkujen tekoa on testattu. Tein kahvikuppikakun noin kolmasosalla tästä reseptistä. Vaikeaa oli mittaaminen: mitä on puoli teelusikallista noin kolmasosaan jaettuna. Ja vaikeampaa kypsentäminen: eka kupillinen jäi raa'ahkoksi soseeksi ja toisella yrityksellä sain aikaan kuivahkoa murua. Mitä opin? Että kannattaa tehdä kerralla koko taikina ja jakaa sitten kuppeihin tasan ja sitten kypsentää reilusti ja tasaisesti suunnilleen ohjeen mukaan kaikki kupilliset kerralla. Mutta tämä sitten seuraavalla kerralla?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...