perjantai 8. helmikuuta 2013

Täydellinen maa-artisokkakeitto


Kirjoitin otsikkoon ensin "Aika täydellinen maa-artisokkakeitto". Mutta sitten poistin ensimmäisen sanan. Jos löydän joskus toisen yhtä täydellisen tai täydellisemmän ohjeen, niin se on sitten sen ajan murhe. Tämä on tällä hetkellä parasta maa-artisokkakeittoa, mitä olen ikinä tehnyt.

Eikä siihen tarvittu hirveästi aineksia. Kai se sitten pitää uskoa, että vähemmän on enemmän. Keiton päälle ripottelimme ylikypsää possua.

Ohje on bongattu Mondon ensimmäisestä Ruoka ja matka -lehdestä. Vähensin vähän nesteen määrää alkuperäisestä ohjeesta, sillä en missään nimessä halunnut keitosta lirua. Eikä siitä lirua tullut, vaan juuri sopivaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty puoli litraa maitoa ja puoli litraa kermaa, mutta kaapissani oli vain kahden desin kermapurkki, joten sekin saattoi vaikuttaa :).

Tämän myötä kaikille loistavaa perjantai-iltaa!

Maa-artisokkakeitto

400 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa
suolaa
rouhittua valkopippuria

Laita kuoritut maa-artisokat, kerma ja maito kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna nesteen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes artisokat ovat kypsiä. Soseuta ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää maitoa, jos keitosta tulee liian sakeaa. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...