perjantai 15. helmikuuta 2013

Pistetään pistetään banaani(kakku)a poskeen

Parasta syömättä jääneissä mustuneissa banaaneissa on tietysti se, että ne tarjoavat oivan mahdollisuuden tehdä banaanikakkua. Mustuneet banaanit, mikä ihana tekosyy.


Olen ottanut tämän ohjeen joskus talteen jostakin. Lopputuloksena on aika perinteinen kakku, mutta ei kai sitä kaikkea tarvitse aina uusiksi innovoida. Joskus olen heittänyt mukaan esimerkiksi saksanpähkinöitä, mutta tällä kertaa tein ihan tavallisen version. Tykkään ohjeessa erityisesti jogurtista, joka antaa kakulle mehevyyttä.

Banaanikakku

2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
100 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 pientä kypsää banaania
2 dl maustamatonta jogurttia

Voitele rengasvuoka voilla ja korppujauhota se. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sulata voi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää soseen joukkoon voisula ja jogurtti. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku kypsennyksen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

--

Jaha, se on muuten näköjään taas perjantai. Tämä viikko on mennyt ihan harakoille: historiankirjoihin jää lähinnä poskiontelotulehdus, ärsyttävä pitkäkestoinen päänsärky ja puolitoista katsottua kautta Gossip Girliä. Katsotaan josko tämä viikko tästä loppua kohti paranisi :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...