sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Jotain turkoosia ja jotain neulottua

Täällä on kaivettu ompelukone pitkästä aikaa esiin kaapin uumenista. Koneen ansiosta kaapissa muhineet turkoosit villakankaan palaset muuntuivat vihdoin sohvatyynyjen päällisiksi. Kankaat ovat Hamkin tekstiiliverstaan ylijäämä- tai kokeilupaloja, ja ne on hankittu kyseisen putiikin joulumyyjäisistä yli vuosi (vai jopa kaksi?) sitten.


Tykkäsin kankaiden väreistä ja kuoseista tosi paljon jo ostohetkellä, ja tyynynpäällisinä ne näyttävät juuri niin kivoilta kuin toivoinkin. Kankaista riitti sopivasti kolmeen tyynyyn, ja vähän jäi ylikin. Neljäs tyyny sai sitten ihan toisenlaisen päällisen, vaikka on siinäkin kyllä villaa.


Neulottu tyynynpäällinen syntyi yhdessä illassa isoilla puikoilla. Mallikin oli niin yksinkertainen, että samalla pystyi katselemaan leffaa.


Neulottu tyynynpäällinen

Lanka: Adriafil Candy, valkoinen (45 % villaa, 40 % akryylia, 15 % alpakkaa)
Menekki: 100 g
Puikot: 10 mm


Muita tämän viikonlopun saavutuksia: perjantaina uskoa omaan kehitykseen lisännyt ratsastustunti ja tänään talven ensimmäinen hiihtolenkki. Olisi tosin kannattanut ehkä vilkaista säätä ennen kuin menin kaivamaan ne kolme vuotta varastossa lojuneet sukset ja ryntäsin ladulle tekemättä suksille mitään. Vähän kyllä mietin, että olisikohan näihin pitänyt laittaa vähäsen pitovoidetta. Mutta ei, kyllä niihin jotain luistoa olisi ennemmin saanut laittaa. Vastasatanut lumi tarttui niin tehokkaasti suksien pohjiin, että ihme kun vain kerran olin turvallani. Mutta tuli hiki näinkin, eikö se ole kuntoilussa pääasia :).

10 kommenttia:

  1. Ihania tyynyjä!
    Tuollainen neulottu tyyny on miullakin kevään do-listalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullakin ehti olla aika kauan listalla, kunnes eilen sitten vain päätin sen tehdä. Nopea valmistus oli tällä kertaa tärkeämpi kuin monimutkainen malli tai pitkällinen suunnittelu :).

      Poista
  2. Ovat todella kauniita kaikki! Ja niin raikkaan värisiä! :) Laitoitko ompelemiisi päällisiin vetoketjut? Munkin pitäis tehdä muutamat, mut haluaisin niihin ne vetoketjut, niin se tuntuu olevan nyt se suurin ongelma aloittaa! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Vetoketjut olisivat kyllä olleet kivat, mutta mun ompelukoneella tuollaisen suht paksun villakankaan ompelu oli jo muutenkin haastavaa, joten luovuin vetoketjuajatuksesta. En olisi kuitenkaan saanut niitä nätisti, joten tyydyin jättämään aukon ja ompelemaan sen sitten käsin kiinni.

      Poista
  3. Nättejä tyynyjä! Kaunis, yksinkertainen malli tuossa palmikkotyynyssä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Palmikkotyynystä tuli suorastaan yllättävän kiva, ottaen huomioon, että ideoin sitä samalla kun jo loin silmukoita :).

      Poista
  4. Tosi kiva tyynysarja! Sopivat hyvin yhteen, mutta hauskaa, että ovat erilaisia :)

    VastaaPoista
  5. Voi että miten kauniita tyynyjä. Väreillä on kiva leikkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuollaisilla pikkujutuilla on kyllä kiva tuoda väriä sisustukseen, meillä ainakin muuten tahtoo olla aika neutraaleja sävyjä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...