tiistai 29. marraskuuta 2011

Turistina tuulisessa Turussa


Olin lauantaina jouluretkellä Turussa, jossa oli uskomattoman kaunis aurinkoinen sää. Ja tuuli niin, että tukka meinasi lähteä päästä.

Retki alkoi vierailulla Logomoon, jossa kiersimme Liisa ihmemaassa -näyttelyn ja Tuli on irti -näyttelyn. Jälkimmäisen parasta antia oli ehdottomasti käsikäyttöinen sammutuspumppu, jota pääsi testaamaan.Logomon jälkeen suuntasimme syömään Aurajoen rantaa Hus Lindmaniin. Hieno miljöö, tavanomaista ruokaa.Ruoan jälkeen taas ulos tuuleen. Onneksi ensimmäinen tuulensuoja eli tuomiokirkko oli vain muutaman askeleen päässä. Piipahdimme sisään, kun emme kumpikaan olleet kirkossa ihan viime vuosina vierailleet. Oma käyntini taitaa ajoittua ala-asteelle ja siitähän ei olekaan kuin hetki aikaa :).


Vanhalla suurtorilla oli myös joulumarkkinat. Mitään ostettavaa ei tällä kertaa löytynyt. Nautimme vain joulutunnelmasta ja maisemista (sen minkä luihin ja ytimiin iskevältä viimalta pystyimme).
Kaupungilla kiertelyn jälkeen retkemme viimeinen pysäkki oli Turun taidemuseo, jossa on tällä hetkellä Carl Larssonin näyttely. Itse en tästä ruotsalaisesta taiteilijasta tiennyt oikeastaan mitään etukäteen, ja osa töistä vaikuttikin vähän liian idyllisiltä makuuni, mutta näyttely oli kyllä erittäin mielenkiintoinen ja ilman muuta tutustumisen arvoinen. Crème de la crème -näyttelyssä puolestaan oli esillä Suomen taiteen kultakauden mestariteoksia taidemuseon omista kokoelmista. Mielenkiintoinen sekin.

Taidemuseon rakennus oli jo sinänsä vaikuttava. Ja ovenkahva oli aika mahtava :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...