sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Paperinaruruusun kuvallinen ohje

Sain vihdoin aikaiseksi paperinaruruusun kuvallisen ohjeen. Olen itse tehnyt näitä jo niin monta, että olisi tehnyt mieli oikoa mutkia. Toivottavasti kuitenkin muistin dokumentoida kaikki oleelliset työvaiheet. Saa kysyä, jos jää jotain epäselvää, yritän neuvoa parhaani mukaan.


Yhden ruusun tekemiseen tarvitset 80 cm vahvaa paperinarua (tässä vaaleanruskeaa), kaksi 40 cm pätkää ohutta paperilankaa (tässä mustaa), liimaa ja sakset.


Avaa vahva paperinaru mahdollisimman suoraksi ja halkaise se pituussuunnasta kahtia. (Yhdestä 80 cm pätkästä tulee siis kaksi ruusua.)


Taita avatun nauhan pää kolmioksi.


Jatka taittelua kuvien mukaisesti. Taitoksista ja kulmista kannattaa tehdä teräviä.


Taitoksien myötä paperinauhasta muodostuu neliö.


Jatka taittelua samalla tavalla nauhan loppuun. Nauhasta muodostuu päälleikkäisiä neliöitä. Neliöistä ei välttämättä tule täsmälleen samankokoisia, mutta se ei haittaa.


Alla olevassa kuvassa ruusu on nyt oikein päin eli aloitustaitos on ylimpänä ja lopetustaitos alimpana. Älä katkaise nauhan loppupäätä, vaikka se ei menisikään taitoksiin ihan tasan.


Taita mustat paperilangat kaksinkerroin ja pujota ne taite edellä neliöpinon keskellä olevasta aukosta.


Avaa aloituskolmio ja sivele siihen liimaa.


Liimaa varren taitetut päät aloituskolmion sisälle.


Kun liima on kuivunut, ota ruusu kämmenellesi (varsi sormien välissä). Pyöritä vartta myötäpäivään siten, että terälehdet nousevat koholle ja asettuvat lomittain.


Kun terälehdet ovat asettuneet mielestäsi sopivaan asentoon, laita liimaa nauhan loppupäähän ja liimaa se tiukasti varren ympärille.


Valmiin ruusun taustapuoli...


... ja etupuoli.


Itse tein ruusuista viime talvena kranssin. Yritän ehtiä postailemaan kranssin ohjeen ensi viikolla.

13 kommenttia:

 1. Oi kun kaunis!! Kiitos hyvästä ohjeesta, täytyy laittaa muistiin! :))

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ruusun askartelu ohjeen perusteella onnistuu. En ole paljon tällaisia ohjeita tehnyt, ja se oli yllättävän vaikeaa :).

  VastaaPoista
 3. Vautsi.. Pitänee joskus ostaa tuota paperinarua ja kokeilla.. näytti yllättävän helpolta tehdä ja silti lopputulos näyttäisi olevan huikea. Kiitos ohjeesta, laitan talteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa tuo kyllä tosiaankin on, kun hoksaa idean :). Varsinkin jos noita tekee useamman, niin näyttävät tosi kivoilta yhdessä.

   Poista
 4. Kylläpä tuleekin kaunis ruusu. Ihan ei kaikki kohdat auenneet heti kättelyssä mutta varmasti kun on tarvikkeet edessä ja sitten etenee ohjeen mukaan niin luullakseni onnistun :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos selkeästä ohjeesta. Nyt askarteleen ruusuja kransseihin.:)

  VastaaPoista
 6. Hyvä ohje. Tälläistä olen vähän etsiskellytkin.
  Nyt heti ostamaan paperinarua.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...