torstai 24. marraskuuta 2011

Paperinaruruusukranssin ohje

Kun paperinaruruusuja on valmistettu urakalla, niistä voi koota kranssin. Oman kranssini pohja on tehty vahvasta paperinarusta. Kranssin tausta näyttää siis tältä:
Pohja valmistuu esimerkiksi näin:

Kieputa vahvaa paperinarua jonkun pyöreän esineen ympärille. Valitse esine sen mukaan, miten ison kranssistasi haluat. Omani on halkaisijaltaan noin 25 cm. Kranssin pohjasta kannattaa tehdä ainakin reilusti sormen paksuinen, ehkä vähän paksumpikin. Sido kierrokset tiukasti yhteen paperilangalla yhteensä kahdeksasta kohtaa: ensin ylhäältä ja alhaalta, oikealta ja vasemmalta ja sitten vielä kerran näiden sitomiskohtien välistä. Lankaa kannattaa kieputtaa sitomiskohtaan useampi kierros ja tehdä sitten umpisolmu.

Kun ruusuja on tarpeeksi, voit alkaa kiinnittää niitä kranssiin. Kannattaa aluksi vähän sommitella, miten tiheään haluat omasi. Pujota ruusun paperilangasta tehty varsi esimerkiksi virkkuukoukun tai parsinneulan avulla kranssin läpi taustapuolelle. Vedä varsilangoista, jotta ruusu asettuu tiukasti kranssia vasten. Kun olet pujottanut kaikki ruusut, kiinnitä ne taustapuolella toisiinsa sitomalla vierekkäiset ruusut tiukasti varsilangoistaan yhteen. Leikkaa päät lyhyeksi. (Osan päistä voit pujottaa kranssin etupuolelle koristeeksi. Solmi niiden päähän yksinkertainen solmu ja leikkaa ylimääräinen pituus pois. Itse tein näin, mutta aivan yhtä hyvin voit pitää lankojen päät taustapuolella ja leikata ne vain lyhyeksi.) Halutessasi voit vielä varmistaa, että kranssin taustalle tehdyt solmut pitävät ja tiputtaa niiden päälle liimatipat.

Kuvia valmiista kranssista etupuolelta viimetalvisessa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...