keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Pitaleipää


Sunnuntaina ei meinattu millään keksiä, mitä syötäisiin, joten tehtiin pitaleipiä. Pitkästä aikaa tein myös leivät itse. Täytteenä oli tällä kertaa kanaa, tomaattia, punasipulia, avokadoa, fetajuustoa ja valkosipulilla maustettua turkkilaista jogurttia.

Pitaleivät
(8 kpl)

3 dl vettä
25 g (1/2 palaa) hiivaa
1 tl suolaa
1 dl ruisjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Murenna sekaan hiiva ja anna sen liueta. Lisää suola sekä ruisjauhot ja täysjyvävehnäjauhot. Sekoita joukkoon vähitellen myös tavalliset vehnäjauhot ja aalusta taikina niin sileäksi ja kimmoisaksi, että se irtoaa kulhon reunoista.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle, muovaa tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leivo jokaisesta palasta pyöreä sämpylä ja kohota niitä leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Kaaviloi kohonneet sämpylät pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 15 cm:n leiviksi. Kohota vielä noin 30 minuuttia. Nosta sen jälkeen pellille ja paista 250 asteessa 6 - 8 minuuttia tai kunnes ne kohoavat pulleiksi ja tuntuvat kevyiltä. Jäähdytä leivinliinan alla.

Alkuperäinen pitaleipien ohje kirjasta Leivo itse hyvää leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...