keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Vihdoin kinder-piirakkaa

Kinder-piirakka taitaa olla blogimaailmassa jo ihan vanha juttu, mutta minä en ole ehtinyt sellaista vielä leipomaan. Ennen kuin nyt.


On aina kivaa, kun joku tulee kylään, niin pääsee testaamaan uusia leivontaohjeita. Ja hyväähän tästä tuli, jos joku nyt jotain muuta epäili. Enkä kyllä ikinä kyllästy siihen, miten kivoilta turkoosit koristeet näyttävät suklaan päällä :).

Kinder-piirakka

Pohja:
75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata

Vanilja-voikreemi:
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa

Suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun:
valkosuklaarakeita, strösseliä tms.

Rouhi maitosuklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita suklaarouhe taikinaan.

Laita irtopohjaisen piirakkavuoan (neliövuoan koko noin 10 x 33 cm, pyöreän vuoan halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 200 asteessa 10 - 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa. Siirrä se sitten tarjoilulautaselle.

Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle.

Ripottele pinnalle koristeet. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Ohje Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...