tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nestemäinen porkkanakakku


Täällä odotellaan jo huomista retkeä Helsinkiin ja iltaohjelmaan kuuluvaa Muumipeikko ja pyrstötähti -balettia. Sitten jäänkin muutamaksi päiväksi talvilomalle, ja suuntaamme nenämme Tallinnaan. Mies on kyllä vähän flunssainen, mutta pitäkää peukkuja, että se paranisi ja että en itse saisi mitään tautia nyt. Illallisravintolaankin on Tallinnassa jo pöytä varattu :).

Sitten vähän smoothie-asiaa. Smoothie on tällä hetkellä lemppariaamupalani. Jotenkin siinä vaan menee helposti kasa terveellisiä juttuja kurkusta alas. Yleensä smoothieni sisältävät hedelmiä, marjoja, turkkilaista jugurttia, pähkinöitä, mitä nyt milloinkin.

Olen kuullut kakkusmoothieista, mutta en oikein ole rekisteröinyt niitä ennen kuin törmäsin Drink like a girl -blogin Instagram-feedissä porkkanakakkusmoothien kuvaan ja ohjeeseen. Smoothieen tuli kefiiriä, porkkanamehua, taateleita, manteleita ja mausteita. Suhteellisen simppeliä siis, joten ei kun testaamaan.

Aika hyväähän tästä tuli, ja voin kertoa, että se yksi kefiiripurkki meni muutamassa päivässä, kun tuli tehtyä tätä kerran ja toisenkin :). Tämän jälkeen olen tunkenut muuten taateleita smoothieen vähän joka välissä. Ne tuovat mukavasti rakennetta ja aavistuksen makeutta. Ainut ongelma on se, että surkea tehosekoittimeni ei oikein taateleista selviä ilman useamman minuutin metelöintiä (anteeksi naapurit).



Porkkanakakkusmoothie
2 annosta - tai yksi vähän reilumpi :)

3 dl kefiiriä (esim. Valio)
1 dl porkkanamehua
8 taatelia
1/2 dl manteleita
(1–2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa)
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia

1. Soseuta ainekset tehosekoittimessa sileäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...