tiistai 23. joulukuuta 2014
Pähkinäinen camembert-piiras
Tässäpä yksi oiva ehdokas joulunajan iltapalaksi tai vaikkapa uudenvuodenaaton kekkereihin.
Kun näin tämän ohjeen uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä, tiesin heti, että tätä täytyy testata, ja tiesin myös suunnilleen heti, kenelle tätä tarjoaisin. Joten kun ystäväni saapui meille piparitalkoisiin lauantaina, pipareitten jälkeen uuniin pääsi pähkinäinen camembert-piiras. Ja kyllä se olikin hyvää (ja helppo). Vähän harmitti, kun ystäväni oli autolla. Muuten tämän seuraksi olisi ehdottomasti avattu pullo viiniä :).
Pähkinäinen camembert-piiras
Pohja:
1 lehtitaikinalevy (400 g)
1 kananmuna
Täyte:
1 sipuli
2 rkl voita
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua timjamia
3 viikunaa
8 viipaletta parmankinkkua
3/4 dl pähkinöitä (hassel-, pekaani- tai saksanpähkinöitä esimerkiksi)
150 g camember-juustoa
mustapippuria
1 tl suolaa
Halutessasi lisäksi: sormisuolaa, basilikanlehtiä, loraus saksanpähkinäöljyä
Sulata lehtitaikinalevy. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kauli taikina soikeaksi leivinpaperin päällä. (Itse kaulin taikinaa vähän ohuemmaksi, mutta en jaksanut alkaa muuttamaan sen muotoa, kun se oli jo valmiiksi niin siisti neliö. Mielestäni tämän vaiheen voi vaikka jättää välistä ja käyttää levyn sellaisenaan.) Siirrä taikina papereineen uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kananmunalla. Kypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut vähän väriä.
Tee täyte pohjan kypsyessä. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia voissa paistinpannulla 3 - 4 minuuttia. Lisää basilika ja timjami. Jätä sipulit pannulle odottamaan.
Lohko viikunat kuuteen osaan. Ota pohja uunista ja litistä sitä vähän. Ripota päälle sipuli. Lisää viikunat. Tee kinkkuviipaleista rullia ja asettele täytteen lomaan. Jaa pähkinät tasaisesti piirakalle ja murusta juusto päälle. Rouhi pinnalle vielä pippuria ja ripottele suola.
Paista piirasta uunissa noin 10 minuuttia, eli vain sen verran, että juusto sulaa ja pähkinät hieman paahtuvat pinnaltaan.
(Voit halutessasi maustaa lämmintä piirasta vielä sormisuolalla, basilikanlehdillä ja lorauksella saksanpähkinäöljyä.) Tarjoa esimerkiksi salaatin kanssa.
Ohje: Glorian ruoka & viini 8/2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!