torstai 16. lokakuuta 2014
Nigellan chili con carne
Edelleen hengissä, vaikka tässä taisikin kuukausi vierähtää bloggaamatta. Meillä ei tällä hetkellä ole oikein sellaista tietokonetta, minkä saisi käynnistettyä ilman puolen tunnin maanittelua. Miehellä on välillä työkone mukana kotona, ja hän saattaa keskeyttää hyvällä onnella nettiauto-nettivene-youtube-selailuputkensa ja luovuttaa koneen vähäksi aikaa minulle. Nyt sain koneen kuulemma viideksi minuutiksi ja olen käyttänyt siitä jo ainakin puolet. Yritän siis näppäillä nopeammin.
Chili. Sain äitiltä loppukesästä chilipensaan (vai puun?), joka kantoi melkoisen runsaan sadon. Onneksi nuo ovat jotain ihan peruschilipaprikoita, eli eivät mitään hullun tulisia.
Olemme siis yrittäneet käyttää chilejä nyt urakalla. Nigella Express -kirjasta bongattu nopea chili con carne oli sellainen ruoka, mitä voisin kyllä tehdä uudelleenkin. Kun luin ohjetta, olin myyty noin ensimmäisellä rivillä, kun silmäni osuivat sanaan chorizo. Vähäsen jouduin ohjetta soveltamaan (koska ei sattunut olemaan esim. kardemumman palkoja (?) kaapissa), mutta ei tämmöisessä kannata liian tarkka ollakaan. Kunhan maistelee välillä, niin kyllä siitä hyvä tulee :).
Kaikki, jotka ovat chili con carnea syöneet, tietävät, että se ei ole mitenkään erikoisen kaunis kuvattava. Siksi kuvituksena pelkkiä chilejä.
Nigellan nopea chili con carne
150 g chorizoa (tuoremakkaraa tai kypsää)
400 g naudanpaistijauhelihaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl kardemummaa
n. 500 g tomaattimurskaa
1 tlk papuja (tomaattikastikkeessa/mausteliemessä)
1/2 dl makeaa chilikastiketta (voi laittaa ehkä vähän reilumminkin)
1 - 2 chilipaprikaa
Halkaise chorizo ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Laita makkaraviipaleet kuumaan paksupohjaiseen kattilaan ja paista rapeiksi. Lisää jauheliha ja jatka paistamista. Sekoita joukkoon mausteet, tomaattimurska, pavut ja chilikastike. Hienonna chilipaprikat ja lisää ne kastikkeen joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja hauduta noin 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!