maanantai 14. heinäkuuta 2014
Valkosuklaalla ja minttusokerilla kuorrutetut mansikat
Hei hei hei, heinäkuu. On tullut vietettyä aikaa kaikkialla muualla paitsi tietokoneella. Tallilla, ystävien luona, veneellä, kaupungilla, tallilla... Blogi ei ole siis hirveästi päivittynyt, mutta haitanneeko tuo. Teillä lukijoillakin on varmaan ollut kaikkea kivaa kesätekemistä?
Mansikka-aika taitaa olla nyt parhaimmillaan. Tässäpä siis ohje, jonka avulla tuunaat mansikat esimerkiksi kesäiselle piknikille. Ei sillä, että mansikoissa sellaisenaan olisi jotain vikaa :).
Valkosuklaalla ja minttusokerilla kuorrutetut mansikat
n. 500 g mansikoita
130 g valkosuklaata
1,5 dl ruokosokeria
1/3 ruukku minttua
Puhdista mansikoista roskat, mutta älä poista kantoja. Sekoita sokeri ja mintunlehdet esimerkiksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimeen liitettävällä myllyllä (eli laitteella, jolla saat samalla silputtua mintunlehdet pienen pieniksi). Sulata suklaa pienessä kulhossa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Ota mansikkaa kiinni kannasta, dippaa se sulatetttuun valkosuklaaseen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja ripottele pinnalle minttusokeria. Laita mansikka leivinpaperille odottamaan ja tee sama lopuille. Laita valmiit mansikat jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää ja kuulostaa hyvälle :) Olen miettinyt, että tekisin tuollaisia suklaassa dipattuja mansikoita tyttäreni syntymäpäiville :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!
VastaaPoista