tiistai 12. marraskuuta 2013

Suklaa-toffee popcornit

Oho, pidinpä melkein kuukauden blogitaukoa ihan huomaamatta. Ehkä nyt taas uudella innolla. Tauon aikana olen muun muassa sairastanut ärsyttävistä ärsyttävimmän syysflunssan, johon kuului muun muassa korvatulehdus, kuumetta, poskiontelotulehdus ja jonkinlainen nielutulehdus. Viihdytin itseäni virkkaamalla ja katsomalla kolme tuotantokautta Bones-sarjaa.

Nyt olen ollut reilun viikon terveenä. Ainakin eilisiltaan asti, jolloin alkoi taas tuntua, että kurkussa on jotain ylimääräistä. Aamulla heräsin sitten kurkku ihan turvoksissa. Tämän päivän olen ottanut rauhallisesti kotitoimistolla. Olen hörppinyt noin kymmenen mukia teetä ja syönyt askillisen kurkkupastilleja. Ja nyt ainakin näyttäisi siltä, että ehkä tämä menisikin pikaisesti ohi... Koputan puuta.

Mieli on siis ollut vähän maassa, koska sairastaminen ei ole ikinä hirveän kivaa. Onneksi kuulin viikonloppuna miehen siskolta suklaa-toffeepopcorneista. Ne vaikuttivat täydellisiltä eväiltä illan Bones-maratonille. Tiedän, että on ihmisiä, joiden mielestä poppareihin saa laittaa vain suolaa. Itse olen aina tykännyt esimerkiksi Mr Bobcornin makeista poppareista. Jostain syystä en vain ole ikinä ajatellut, että niitä voisi tehdä itsekin.


Suklaa-toffeepopcornit

1 dl maissinjyviä
öljyä
1 ps (220 g) Omar-karkkeja
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
50 g voita

Kaada ison kattilan pohjalle öljyä. Nosta kattila liedelle lämpenemään, kunnes öljy on kuumaa. Lisää maissinjyvät ja laita kansi päälle. Odota, kunnes popcornit ovat poksahdelleet. Kaada popcornit isoon kulhoon.

Mittaa kattilaan Omar-karkit ja kerma. Kuumenna lieden keskiteholla ja sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Lisää paloiteltu maitosuklaa ja voi. Siirrä takaisin liedelle alhaiselle lämmölle, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Ota liedeltä ja jatka sekoittelua, kunnes sula rasva on sekoittunut muihin aineksiin.

Kaada suklaa-toffeeseos popcornien päälle. Annostele popcorneja pieniin makeisvuokiin tai levitä ne levyksi leivinpaperin päälle. Kun kuorrute on kovettunut, voit murtaa levystä paloja veitsellä tai käsin. Jos popcorneja jää, säilytä niitä jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Nää kuulostaa täydellisiltä lapsen synttäreille tehtäviksi. Paljon tuolla ohjeella tuli?

    VastaaPoista
  2. Semmosessa 3,5 litran kulhossa nuo sekoittelin, eli olisikohan tuolla ohjeella tullut siis vähän vajaa kolme litraa popcorneja.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihan mielettömän herkulliselle! Poikaystävä tykkää "kokkailla" ihan tavallisia poppareita... pitäsiköhä joskus vetää osa poppareista välistä ja tehdä niistä tämmöisiä ällö-makeita versioita? :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...