tiistai 26. maaliskuuta 2013

Keskeneräistä

Käsityöt auttavat ilmeisesti sietämään omaa keskeneräisyyttä ja epäonnistumista. Minua keskenräisyys ei tiettyyn pisteeseen asti haittaa. Minulla voi olla monta kirjaa ja monta käsityötä kesken. Saatan aloittaa jotain ja jatkaa sitä esimerkiksi vuoden päästä. Kun siivoan keittiötä, saatan mennä yhtäkkiä laittamaan pyykkejä tai katsomaan hetkeksi telkkaria. Mutta taustalla on kuitenkin koko ajan se ajatus, että tästä tulee JOSKUS valmista. Epäonnistuminen minua sitten ärsyttääkin yli kaiken, ja aika usein jonkun asian jättäminen kesken menee mielessäni epäonnistuminen-kategoriaan. Ymmärrän kyllä, että joskus on parempi jättää kesken, kuin punnertaa jotain väkisin valmiiksi... Varsinkin jos asian valmistumisella tai valmistumatta jäämisellä ei ole oikeasti sen suurempaa merkitystä kenellekään, ei edes minulle itselleni. Maailma ei tuhoudu tai pelastu perusteella, saanko logovisan "valmiiksi" (eli kaikki tasot pelattua läpi) vai ei :). Mutta omaa ajattelua on välillä vaikea muuttaa.

Santtu haastoi blogissaan paljastamaan keskeneräiset käsityöt, joten tässä tulee. Minulla ei ole tällä hetkellä kesken kuin kaksi neuletta, joten älkää pelätkö, tästä ei tule kilometripostausta.

Molempien neuleiden suhteen on tullut totaalinen stoppi. Ollessani monta viikkoa kipeänä sain muutaman neuletyön valmiiksi ja näitäkin eteenpäin ihan urakalla. Sitten kun tervehdyin ja pystyin taas tekemään muutakin kuin istumaan sohvannurkassa, neulominen ei kiinnostanut enää pätkääkään. Kai tämä kevätkin vähän vaikuttaa. Ei tee enää niin paljon mieli kääriytyä villaan :).

Variation on a Buttercup
Melkein valmis. Melkein. Puuttuisi enää viimeistely helmasta ja hihansuista. Mutta. Lanka on melkein loppu, ja sitä pitäisi käydä hakemassa lisää. Ylivoimaista.


Lankana on tuollainen laventelinharmaa Drops Alpaca. Neuleesta vaikuttaisi kyllä tulevan ihanan kevyt ja muutenkin tosi kiva, eli nyt on ryhdistäydyttävä.

Rick-sukat
Cookie A:n Rick-sukat näyttävät kirjan kuvissa oikein kivoilta, mutta... Jotenkin nämä tökkivät. Ehkä se on tuo lanka. Neuloin siitä aiemmin jo yhden sukan, mutta siitä ei tullut hyvä. Luulin syyn olevan liian isoissa puikoissa, joten purin tekeleen, vaihdoin pienempiin puikkoihin ja aloitin uuden mallin. Nyt tuo toinen sukka on vain tehtävä loppuun, vaikka ei siitä ehkä täydellistä tule nytkään.


Lankana poltetun oranssin värinen mysteerisukkalanka. Näköjään olen tuosta työstä jo ryövännyt puikotkin johonkin muuhun ja jättänyt silmukat pyöröpuikollle odottamaan...

Nyt sitten katsotaan, josko saisin uutta puhtia näiden tekemiseen. Onko teillä jotain kesken?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...