keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Lisää sitruunaa



En tiedä, miksi en useammin kokkaa yksinkertaisia pastoja. Sellaisten ohjeita ovat esimerkiksi Jamie Oliverin kirjat pullollaan. Tai oikeastaan tiedän. Aika usein pastoissa käytetään esimerkiksi sieniä, kasviksia ja juustoja tuomaan makua, joten miehen ensimmäinen kysymys on yleensä, että eikö tässä ole mitään lihaa. Hyvältä kuulostavia, yksinkertaisia ja lihaa sisältäviä pastaohjeita ei taas ole juurikaan tullut vastaan.

Niinpä viikonloppuna, kun ystäväni oli meillä kylässä, näin tilaisuuteni tulleen: voisin kokata jotain hyvää ja mielellään paljon juustoa sisältävää ruokaa vain meille kahdelle. Eikä tarvinnut kauaa miettiä, mitä se olisi. Tarvitseeko edes kertoa, että resepti osui silmään uusimmasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä... Sitruunaisessa vuohenjuustopastassa olivat maut kohdallaan ja haarukoimme sen viimeistä pisaraa myöten parempiin suihin. Mies sai syödä kaupasta hakemiaan eineslihapullia, ja kaikki olivat tyytyväisiä.


Sitruunainen vuohenjuustopasta
(sanoisin että kahdelle tai kolmelle)

350 g kuviopastaa tai spagettia (kahdelle riitti hyvin 250 g tuorepastaa)
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
1 sitruuna (*laitoin sitruunan raastetun kuoren ja vain noin puolet sitruunan mehusta)
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl ruoka- tai kuohukermaa (laitoin kuohukermaa)
½ tl mustapippuria
suolaa
n. 200 g vuohenjuustoa (laitoin vain noin 120 g)
3/4 dl pinjansiemeniä

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Jos käytät tuorepastaa niin kuin minä, tee kastike valmiiksi ja keitä pasta lopuksi. Jos käytät kuivapastaa, tee kastike valmiiksi sillä aikaa kun pasta kiehuu.

Hienonna persilja. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paahda pinjansiemenet pannulla kullanruskeiksi ja siirrä ne lautaselle odottamaan.

Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä. Lisää kerma pannulle ja anna sen lämmetä. Lisää persilja, raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehua (kannattaa lisätä mehua vähän kerrallaan, ettei sitruunan mausta tule liian päällekäyvä). Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Annostele lautasille ja murusta annosten päälle reilusti vuohenjuustoa ja ripottele pinjansiemeniä.

*Edit. Mervi kommentillaan toi mieleeni sen, että en laittanutkaan kastikkeeseen ihan niin paljon sitruunamehua kuin ohjeessa oli. Noin puolet yhden sitruunan mehusta riitti eikä sitruunan mausta tullut liian hallitseva. Lopusta mies sai tehdä itselleen whisky sourin lauantai-illan ratoksi :).

7 kommenttia:

  1. Siis enää ei kannata lähteä tulemaan, kaikki on syöty?

    Kuulostaa hyvälle, minun sitruunapastaviritykseni meni vähän mönkään, kun en lukenut reseptin kommentteja ENNEN kaiken sen sitruunan puristamista. Siellähän se olisi lukenut, että ihan niin paljoa ei ehkä kannata.

    Noh, lisäjuusto pelasti tilanteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki syöty todellakin :). Olipas hyvä kun kommentoit, itsekin muistin nyt, että sitruunasta irtosi tosi hyvin mehua, mutta en laittanut sitä kaikkea kastikkeeseen. Määrä tuntui niin isolta, enkä halunnut pastan maistuvan pelkälle sitruunalle. Muutin tuohon ohjeeseenkin nyt nuo käyttämäni määrät.

      Poista
    2. Hyvä hyvä! :) taitaa olla lauantain ruoka selvillä!

      Poista
  2. Oli ihan pakko testata, näytti niin hyvältä :) ja yhtä hyvältä maistuikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suunnittelin kanssa jo pian tekeväni tätä uudestaan. Kiva että testasit :).

      Poista
  3. Vuohenjuusto, mmmmm... Herkkua!

    Hih, tuo viimeinen lause oli huippu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunasta tykkäämme molemmat muodossa tai toisessa :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...