sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Bones-sukat (ja miten päädyin ostamaan aina vain lisää keltaista Nallea)


Syksyllä kun olin kipeänä, katsoin aika monta jaksoa (lue: tuotantokautta) Bones-sarjaa. Etsiskelin itselleni jotain neulottavaa ja kun Neulekirjaa selaillessani törmäsin Bones-sukkiin, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, mitä neuloisin sarjaa katsoessani.

Olin ostanut sukkiin käyttämääni keltaista Nallea alun perin viime talvena siksak-vauvanpeittoa varten. Lankaa jäi yli, joten ajattelin käyttää loput seuraavaan vauvanpeittoon. Lanka loppui kesken, joten jouduin ostamaan sitä lisää, että sain peiton valmiiksi. Taas lankaa jäi yli ja ajattelin, että se riittäisi sukkiin. Ei riittänyt, eli ei kun kauppaan hakemaan lisää. Nyt sitä on taas tuollainen reilu puolikas kerä jäljellä, enkä tiedä, mitä siitä uskallan tällä kertaa aloittaa. Langan sävy ei hirveästi omaa silmääni miellytä, eli lisää sitä en hirveän mielelläni enää hankkisi :).


Sukkamallista tykkäsin kovastikin. Sukat oli helppo neuloa telkkaria katsellessa, ja ohje oli muutenkin selkeä. Eivätköhän nämä väristään huolimatta onnistu jalkoja lämmittämään.

Bones-sukat

Lanka: Novita Nalle
Menekki: 104 g
Puikot: 3mm
Ohje: Neulekirja. Tähkäpää ja muut lempineuleet.

9 kommenttia:

  1. Mä oon kans katsonut Boneseja, kun näin kevätaikaan ei pysty tekeen mitään älyllistä työpäivien jälkeen. Bonesien katsominen on tosi terapeuttista! Multa löytyy kans tuo kirja, joten voi olla, että joudun korkkaamaan Bones-ohjeen tänään, kun sain edellisen neuleprojektin valmiiksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä vähän itsekin ihmettelin, miten jäin sarjaan niin koukkuun, vaikka normaalisti eri tavoin mätänevät ruumiit eivät kuulu suosikkeihini :). Ehkä se on se päähenkilöiden välinen jännite mikä piti otteessaan.

      Poista
    2. No niin, mä sain aikaan wanna-be-Bonesit, koska mä en jaksanut tehdä sitä mallineuletta jalkateriin asti. Myöskään mun lankaväri ei ollut yhtä herkullinen kuin sinulla - yritän tyhjätä omia varastoja ja (onneksi) varastot alkaa vähentyä siihen malliin, että Nalleissa ja 7 veikoissa on jäljellä ei niin mieluisia värejä. Käy kurkkaan kuitenkin mun sukat ;)

      Poista
  2. Ihanat sukat! Tekisi mieli tehdä itsekin, kun Nalle-lanka on mun käsialalleni just sopivaa. Et viitsisi vähän vinkata miten varret on neulottu, osaisin siitä sitten soveltaa ja neuloa itsellenikin samantapaiset.
    Hienot ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Varret on neulottu aika yksinkertaisesti: yksi kierros oikein, kolme nurin, yksi oikein. Sitten seitsemäntoista kierrosta yksi nurin, yksi kiertäen oikein -joustinneuletta. Tein nuo kierretyt oikeat neulomalla silmukat takareunasta. Sitten taas yksi kierros oikein, kolme nurin ja yksi oikein ja takaisin joustinneuleeseen. Olikohan tässä tarpeeksi vinkkiä? Loppujen lopuksi aika yksinkertaisella tavalla saa vähän erinäköistä pintaa. Itse käytin periaatteessa puolta numeroa liian pieniä puikkoja, kun tuo joustinneule näyttää paremmalta, mitä tiiviimpää neulos on.

      Poista
    2. Kiitos ohjeestasi, enköhän minä näillä pärjäile!

      Poista
  3. Mun mielestä tuo taas on ihan hurjan kiva väri, tosi kauniit sukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin tuolle värille olen nyt jo vähän lämmennyt. Kiitos joka tapauksessa :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...