tiistai 26. marraskuuta 2013

Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä... glögiä?

Opiston jumpan syyslukukausi loppui tänään. Varma merkki siitä, että joulu on tulossa... Joten kotiin kaupan kautta ja glögi tulille. Olo on kyllä edelleen kuumasta juomasta ja joulutortuista huolimatta aika epäjouluinen, mutta ehkä se tästä pikku hiljaa.


Ohjeen nimessä ei kyllä mainita glögiä, mutta se on kuumaa, mausteista ja sitä juodaan jouluna. Ilmiselvää glögiä siis. 

Manhattanin siideri

1 appelsiini
3 cm inkivääriä
7 dl omenamehua
2 rkl hunajaa
3 maustepippuria
4 neilikkaa
4 kanelitankoa
1 1/2 dl amarettoa (mantelilikööriä)

Kuori appelsiini ja inkivääri. Leikkaa viipaleiksi. Pane viipaleet muiden aineiden, paitsi alkoholin, kanssa kattilaan. Keitä 15 - 30 minuuttia. (Keittoajalla voi vaikuttaa siihen, miten voimakkaasti mausteet maistuvat juomassa. Testaa siis esimerkiksi vartin jälkeen, miltä juoma maistuu, ja jos haluat siitä voimakkaampaa, keitä lisää.)

Siivilöi juoma tai nosta mausteet reikäkauhalla kattilasta ja lisää alkoholi. Kaada laseihin.

Ohje Me Naiset -lehdestä.

2 kommenttia:

  1. Aika maukkaan oloinen juoma.:) Talvisemmilla keleillä on helpompi saavuttaa joulumieli. Jos ulkona on pimeää ja lumetonta, ei se ei oikein joululta tunnu. Toivottavasti kuitenkin saadaan vielä valkoinen joulu koko maahan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on nyt maa valkoinen, ja kun tänään vielä sytytin pimeän tullen ensimmäiset kynttilät, paistoin joulutorttuja ja kaveri tuli glögille, niin tuntuu jo vähän jouluisemmalta :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...