torstai 24. helmikuuta 2011

Ravintolasuosikkeja Tampereella

Eilen Ravinteli Berthassa nautitun loistavan päivällisen jälkeen ajattelin, että voisin listailla muutamia ravintoloita Tampereella, jotka ovat viime aikoina tehneet vaikutuksen. Olen huono bloggaaja, enkä tietenkään ole ikinä näissä kuvannut yhtäkään annosta enkä mitään muutakaan. Olen keskittynyt syömiseen :).

Ravinteli Bertha

Mieleen jäi erityisesti alkupalana tarjoiltu häränhäntärillette ja pääruoan lisukkeena ollut valkosipuli-persiljapyree. Listalla on kolme vaihtuvaa alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Pääruoat maksavat 24 euroa, kahden ruokalajin menu 33 euroa ja kolmen ruokalajin menu 37 euroa. Tänne on päästävä uudestaankin. (Jos syö täällä kolme ruokalajia, kannattaa ehdottomasti pulittaa 20 euroa viinipaketista.)

Plussaa siitä, että kaikkien ruokien valmistustavoista kerrottiin auliisti. Keittiöstä saatiin kysyttäessä jopa vinkkejä siihen, miten herkkusienistä saa paistettua ihanan rapeita. 

Vinoteca del Piemonte 

Tampereelta puuttui välillä kokonaan kohtuuhintainen italialainen ravintola, jos Rossoa ei lasketa (ja sitähän ei lasketa). Sitten tuli Vinoteca ja onneksi tulikin. Täällä on tullut käytyä aika monta kertaa, ja vaihtuvalta listalta löytyy aina jotain uutta hyvää. Erityisesti risotot ovat jääneet mieleen. (Kuva ravintolan verkkosivuilta.)

   

Masuuni

Hotelli Ilveksessä sijaitsevassa Masuunissa olen käynyt vain kerran, mutta menisin kyllä mieluusti uudestaankin. Sijainnista huolimatta Masuuni on kaikkea muuta kuin perinteinen S-ryhmän hotellin ravintola. Masuuni tekee yhteistyötä alueen pientuottajien kanssa, joten ravintolassa osataan kertoa, mistä mikäkin ruoka on peräisin. Ravintolalla on myös oma blogi.

Gastropub Tuulensuu

Listalla on vaikka mitä pihvileivästä ja belgialaisesta jättihodarista simpukoihin, etanoihin ja sammakonreisiin. Viihtyisä paikka ja hyvää ruokaa, mitä sitä muuta voisi toivoa. Olen kuullut huhuja, että paikan simpukat ovat loistavia, mutta itse en ole ehtinyt niitä vielä testata. (Juomavalikoima on sekin ilmeisesti vertaansa vailla. Kirjoittaja oli viimeksi kuskina ja sen vuoksi kokislinjalla.)

Trattoria

Hotelli Tammerin Trattoria on toinen suosikki Tampereen italialaisista ravintoloista. Välillä täällä vähän palvelu tökkii, mutta ruoka on kyllä aina ollut hyvää. Terassi on kesällä yksi Tampereen kivoimmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...