keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kahviliköörillä ja pippurijuustolla maustettu sienipasta

 

Söin muutama viikko sitten ravintolassa kanttarellicappuccinoa eli kahviliköörillä maustettua sienikeittoa. Siitä se ajatus sitten lähti. Pakastimesta löytyy vielä viime kesän sienisatoa, joten ideaa oli pakko päästä soveltamaan pastakastikkeeseen. Nopealla googlettelulla ei löytynyt yhtään sopivaa ohjetta, joten kokeilemalla edettiin. Ihan niin kahvista makua en pastakastikkeeseen halunnut kuin sienikeitossa oli, joten lisäsin sitä aika varovasti. Mustapippurituorejuusto joutui sekaan hetken mielijohteesta, ja hyvinhän se sinne sopi.

Ai niin, en edes pidä kahvista.

Kahviliköörillä ja pippurijuustolla maustettu sienipasta
(noin 2 annosta)

150 - 200 g eli pakasterasiallinen sieniä (käytin pakastettuja kanttarelleja ja suppilovahveroita)
1 sipuli
voita paistamiseen
2 dl kermaa
n. 30 g Mustapekka-tuorejuustoa
2 tl kahvilikööriä
suolaa

Paista pannulla voissa sienet ja pilkottu sipuli. Lisää joukkoon kerma, tuorejuusto ja kahvilikööri. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Keitä seuraksi pastaa. Kastiketta voisi myös halutessaan hieman suurustaa, mutta ainakin tästä tuli ihan tarpeeksi sakeaa ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...