keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lähes alastonta kokkia

Pitänee aloittaa tunnustamalla, että olen aina pitänyt Jamie Oliverista. Miehen keittokirjoja löytyy hyllystä useampiakin, mutta ne ovat viime aikoina jääneet harmittavan vähäiselle käytölle. Olen ollut niin netin ja blogien pyörteissä, että oikeaan keittokirjaan ei ole tullut tartuttua pitkään aikaan.

Kaipasin lauantaiksi jotain salaatti-ideaa, ja Jamieltähän sellainen  löytyi. Toteutin siis oman versioni Jamien salaatista, jossa on vesikrassia, rucolaa, päärynää, saksanpähkinöitä ja parmesaania. (Tai no, oikeastaan en voi ottaa kunniaa edes salaatin toteutuksesta, sillä ystäväni teki suurimman työn kuorimalla ja pilkkomalla päärynät.) Ohje on julkaistu alun perin Alastoman kokin paluu -kirjassa.

 

Ensimmäinen ongelma: mistä saa tähän aikaan vuodesta vesikrassia? Ei ainakaan S-marketista, joten korvasin sen lehtisalaatilla ja jääsalaatilla. Rucolaa löytyi, samoin päärynöitä (ei ehkä tosin ihan niin mehukkaita kuin olisi tarvittu). Parmesaania ei ollut, joten grana padano -juusto sai kelvata.

 

Nyt oli muuten pakko mennä katsomaan Wikipediasta, mikä oikeastaan onkaan parmesaanin ja grana padanon ero: jälkimmäistä valmistetaan Po-joen laaksossa ja ensin mainittua Parman, Reggio Emilian, Modenan, Bolognan ja Mantovan maakunnissa. Wikipedia tiesi kertoa myös, että juustot sekoitetaan usein harhaanjohtavasti toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...