torstai 11. syyskuuta 2014

Cashewpähkinäkaakao

Ollaan innostuttu tekemään aika usein smoothieta, ja uudet makuyhdistelmät mielessäni lainasin kirjastosta Vihermehut, smoothiet ja shotit -kirjan. Kirjan smoothie-ohjeet ovat aika vihreitä, ja jotenkin en vaan totu salaatinlehtiin tai kaaliin smoothiessani, joten ne ovat jääneet toistaiseksi kokeilematta.

Mutta kirjassa oli myös jotain kiinnostavaa, nimittäin pähkinöistä valmistettujen "maitojen" ohjeita. Pitäkää rauhassa minua hulluna, mutta tämä aihe on kiehtonut minua jo pitkään :).

Aika monessa ohjeessa pähkinöitä pitää ensin liottaa, joten varmaan siksi kokeiltavaksi valikoitui ensin tämän suklainen cashewpähkinämaito. Cashewpähkinöitä ei ainakaan ohjeen mukaan tarvitse liottaa.

Kirjan mukaan tämä maito on pullollaan proteiinia ja sen pitäisi kohentaa mainiosta mielialaa. Lisäksi tämä on vastustuskykyä lisäävä, tulehdusta ehkäisevä ja veren laatua parantava. Tiedä näistä, mutta hyvää tämä on. Ihanan paksu, kermainen kaakao - olen tähän ihan koukussa :). Ja jos se on edes vähän terveellistä, niin thumbs up :).


Cashewpähkinäkaakao

100 g cashewpähkinöitä
30 g kaakaojauhetta (sokeritonta)
1 ruokalusikallinen kookosöljyä
2 ruokalusikallista agaavesiirappia (tai maun mukaan)
hieman jauhettua vaniljaa tai 1 tl vanilja-aromia
1/2 tl suolaa
6 dl vettä

Mittaa ainekset tehosekoittimeen. Sekoita suurella nopeudella, kunnes juoma on aivan tasaista. Viilennä ennen juomista.

Jos haluat, että juomaan ei jää yhtään pähkinänpaloja, voit kokeilla siivilöidä juoman harsokankaan läpi. Itseäni pähkinämurut eivät haitanneet. Ensimmäisellä kerralla korvasin agaavesiirapin hunajalla, ja se toimi mielestäni yhtä hyvin.

1 kommentti:

  1. Tää vaikuttaa kyllä niin mielenkiintoiselta jutulta että taitaa olla pakko kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...