sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Värikäs kurkiaura lensi ikkunaan

Tänään innostuin pitkästä aikaa taittelemaan origameja. Näin joskus jossain lintuorigameista tehdyn katosta roikkuvan koristeen, ja siitä lähti ajatus taitella värikkäitä kurkia keittiön ikkunaan.Kurkia oli vaikea kuvata, kun ikkunasta tuli niin paljon valoa. Luonnossa ne ovat jotenkin paljon lintumaisemman näköisiä ja väritkin tulevat paremmin esiin. Kuvissa ne näyttävät miltä lie lentoliskoilta :).


Origami-kirjassa kerrottiin, että origamikurkea käytetään rauhan symbolina. Ainakin niiden taittelu oli minusta hyvin rauhoittavaa puuhaa.

Jos taittelee vuoden aikana tuhat kurkea ja sitoo ne nauhalla yhteen, ne tuovat hyvää onnea ja pitkän elämän. Taittelin tänään kahdeksan, vielä siis 992 tekemättä. Mutta ehkä näilläkin pääsee alkuun :).

4 kommenttia:

 1. Onpas hienoja. Minä jo otsikosta säikähdin että oikea kurkiaura olisi lentänyt ikkunaan, ja mitä olisikaan tapahtunut.

  VastaaPoista
 2. Japanin kielen opettajani kertoi, että jos taittelee 1000 kurkea, saa tehdä yhden toiveen ja se toteutuu. Hurjan kiva idea tuo värikäs kurkiparvi! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköisiä! :) Noistahan voisi taiteilla myös jonkinlaisen mobilen. Millaista paparia käytit? Entä mistä löysit ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyi yhdestä origamikirjasta (Origami by Steve and Megumi Biddle), jonka olen saanut lahjaksi. Tämä kurki on kuitenkin kai aika perusorigami, joten varmaan ohjevideoita löytyy ihan googlettamallakin. Kirjan mukana tuli nippu papereitakin, joten käytin tähän niitä. Origamipapereita olen nähnyt myytävän ainakin jossain kirjakaupoissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...