torstai 23. tammikuuta 2014

Värejä vauvalle


Virkkasin entisen työkaverin, nykyisen ystävän itsenäisyyspäivänä syntyneelle tytölle värikkään peiton. Minua aina vähän ahdistaa sommitella värejä, sillä harvoin silmäni sanovat, mitkä värit sopivat yhteen ja mitkä eivät. Tai mitkä värit näyttävät hyvältä vierekkäin... Niinpä vain päätin, että laitan aina seuraavaksi sitä väriä, mikä osuu ensimmäisenä käteen.


Tämä peitto virkattiin kulmasta kulmaan. Olisin linkittänyt ohjeen, mutta en löydä sitä enää mistään. Jos törmään siihen, niin lisään sen tänne myöhemmin. (Edit: Ohjetta en löytänyt, mutta kokeilin kirjoittaa sellaisen itse. Löydät sen täältä.) Tuon mallin takia tähän sai uppoamaan aika pieniäkin lankakeriä ja langanpätkiä. Viimeistelin peiton virkkaamalla reunoihin kolme kierrosta kiinteitä silmukoita.


Virkattu vauvanpeitto

Lanka: erilaisia villa- ja sekoitelankoja
Menekki: noin 500 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: n. 95 cm x 95 cm

16 kommenttia:

 1. Tämä on niin ihana ja lämmin, kiitos vielä! Tämän alla kelpaa köllötellä sen onnekkaan, joka sen alle sopivasti mahtuu.

  Ja pöh, värisommitteluhan on tässä aivan mahtava puhumattakaan periaatteesta, jolla sen teit! (Elämässä muutenkaan pidä liikaa alkaa miettiä ratkaisuja, vaan valita pelkästään se kerä, joka ensimmäisenä käteen osuu. Sillä tavalla se on menoa sitten se. Sivuseikaksi toki jää määränpää, johon sellaisella menolla sitten aikanaan ehkä päätyy, jos sitä nyt on ylipäätään edes minnekään päätyäkseen...)

  :)

  Terkkuja: E, tytsy ja sen isukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tämä oli niin sun tyylinen kommentti. Ja mä oon kyllä aina ollut sen tyylinen ihminen, että en jaksa kauaa mitään pähkäillä ja jahkailla. Seuraava kerä käteen ja menoksi, joten tämäntyylinen värisommitteluhan oli juuri minua itseäni.

   Poista
 2. Voi kun löytäisit ohjeen, tää on kiva vaihtoehto ainaiselle isoäidin neliölle! Vaikkei siinäkään vikaa ole :) Noi mustat raidat mun mielestä ryhdistää ja kokoaa noi raidat toisiinsa sopiviksi, vaikkei niissä mitään symmetriaa olekaan. Ihana peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kyllä löydä ohjetta mistään, mutta parhaillaan kokeilen, josko osaisin tehdä sellaisen itse :).

   Poista
 3. Nätit värit ja jännän eläväinen, kaukaa katsoen näyttää ihan simpukkavirkkaukselta! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana! Jos on helppo ohje, tätä voisi kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on helppo virkata, kunhan tajuaa idean :).

   Poista
 5. Kokeilin kirjoittaa ohjeen, kun en sitä enää mistään löytänyt: http://kaikkimitaosaan.blogspot.fi/2014/01/virkatun-vauvanpeiton-ohje.html

  VastaaPoista
 6. Tää on tosi hieno, ja ihanat värit! :)

  VastaaPoista
 7. Ihana! Jaksaisikohan aloittaa vähän isomman projektin, meidän neiti ei enää niin vauvasta mene, vaikkaminiversio onkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...