lauantai 14. toukokuuta 2011

Eräänlainen maalaissalaatti


Tämän vuoden grillauskausi on tietenkin jo avattu. Vappuna grilliin satoi kyllä rakeita, mutta eikös se jotenkin niin mennyt, että aina on hyvä sää grillata.

Grillattujen ruokien kanssa sopii esimerkiksi tällainen yksi maalaissalaatin muunnos. Teen tätä yleensä uusista perunoista, mutta toistaiseksi oli vielä pakko tyytyä vanhoihin. Salaatteihin on tosi vaikea antaa mitään määriä, eikä ne mielestäni niin tärkeitä olekaan. Suluissa kuitenkin tuohon kuvan salaattiin käyttämäni määrät. Tästä söi kaksi, ja vielä sitä jäi vähän seuraavaksi päiväksi grillimakkaran seuraksi.

Eräänlainen maalaissalaatti


salaattia (yksi ruukku)
perunoita (6 kpl)
kevätsipuleja (4 kpl)
pekonia (1 pkt)
kananmunia (5 kpl)
kirsikkatomaatteja (puoli rasiaa)

Kastike:
öljyä
sitruunamehua
suolaa
rosmariinia

Keitä perunat, keitä kananmunat ja paahda pekonisiivut rapeiksi pannulla tai uunissa. Revi salaatti laakean vadin pohjalle. Paloittele perunat, pilko kevätsipulit ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää ainekset vadille. Sekoita kastikkeen aineet, ja valuta se salaatin päälle. Lisää lopuksi puolitetut kananmunat ja pekoniviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...